Exercițiu spectaculos al pompierilor la Gara Mare din centrul municipiului Arad

Un spectaculos exercițiu a avut loc joi în Gara Mare din centrul municipiului Arad. Pompierii s-au pregătit pentru a face față unu caz extrem de complicat.


„Detașamentul de Pompieri Arad a executat un exercițiu cu forțe și mijloace în Gara CFR Arad. Exercițiul a constat în simularea unui incendiu produs la un tren de călători în mers, la unul dintre vagoanele trenului. S-a intervenit cu mai multe autospeciale, dintre care 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o autospecială de tip SMURD. Pe timpul exercițiului s-a capacitatea de intervenție a subofițerilor Detașamentului pentru stingerea incendiului, evacuarea victimelor surprinse în interior. De asemenea, s-a testat și pregătirea pentru transportul victimelor și testarea procedurilor de intervenție pentru o intervenție ce presupune deculparea liniei electrice de la curent, traversarea pasajelor din Gara CFR”, a declarat purtătorul de cuvânt al INspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

 

 

Exercițiul, care  s-a încheiat cu bine, este necesar pentru ca în cazul unor incidente reale de acest fel, pomperii să fie pregătiți cât mai bine.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad