Facebook ar urma să blocheze site-urile de știri pe platformă – Care este motivul

Meta Platforms, compania mamă a Facebook, va înceta disponibilitatea conţinutului de ştiri pentru canadieni pe platformele sale de socializare, dacă Legea ştirilor online a ţării va trece în forma sa actuală, transmite Reuters. 

”Online News Act” sau proiectul de lege C-18 al Camerei Comunelor, introdus în aprilie anul trecut, a stabilit reguli pentru a forţa platforme precum Meta şi Google, parte a grupului Alphabet, să negocieze oferte comerciale şi să plătească editorii de ştiri pentru conţinutul lor.

”Un cadru legislativ care ne obligă să plătim pentru link-uri sau conţinut pe care nu le postăm şi care nu reprezintă motivul pentru care marea majoritate a oamenilor folosesc platformele noastre, nu este nici durabil, nici viabil”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta ca motiv pentru a suspenda accesul la ştiri.

Anunţul Meta vine după ce Google a început luna trecută să testeze cenzurarea limitată a ştirilor, ca un potenţial răspuns la proiectul de lege.

Industria media de ştiri din Canada a cerut guvernului reglementarea mai bună a companiilor de tehnologie, pentru a permite industriei să recupereze pierderile financiare pe care le-a suferit pe parcursul anilor, pe măsură ce giganţii tehnologici precum Google şi Meta câştigă în mod constant cotă mai mare pe piaţa de publicitate.

Departamentul Patrimoniului Canadian nu a răspuns imediat unei solicitări a Reuters de comentarii cu privire la măsura Meta de a opri accesul la ştiri în ţară.

Anul trecut, Facebook şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la lege şi a avertizat că ar putea fi obligată să blocheze partajarea de ştiri pe platforma sa.

 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.