Facebook, WhatsApp şi Instagram au picat în aceste momente. Utilizatorii din România au semnalat că nu pot folosi serviciile reţelelor de socializare. 

Facebook a anunțat pe Twitter că există probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor sale. „Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, este mesajul Facebook.

Problemele au inceput initial cu aplicatia Messenger a Facebook, acestea extinzandu-se in decurs de cateva minute la intreaga platforma Facebook.

Site-ul de monitorizare Downdetector a inregistrat o crestere vertiginoasa a reclamatiilor privind probleme tehnice ale Facebook incepand cu ora 18:00 seara.

Aceeași situație a fost raportată și de utilizatorii WhatsApp, aplicație de mesagerie deținută de Facebook.

UPDATE:  Compania Facebook a venit luni seară cu o reacție după ce toate aplicațiile sale au picat din senin la nivel global. Este vorba de Facebook, Instagram și Whatsapp, alături de Messenger și Oculus VR.

„Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient. „, au anunțat reprezentanții Facebook.

Zeci de mii de utilizatori de Internet din România, Statele Unite, Mexic, Franţa, Norvegia, Grecia şi alte ţări au raportat că nu au putut accesa serviciile Facebook şi Instagram.