Femeie confirmată cu COVID-19, descoperită de jandarmi într-o stație de tramvai din Arad

O femeie de 52 de ani, care nu purta mască, dar era confirmată cu COVID-19, a fost descoperită în Arad, într-o stație de tramvai din centrul orașului.

Jandarmii au găsit-o pe femeie în timpul unei acțiuni de responsabilizare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov-2.

Femeia, care a fost descoperită chiar în ultima zi în care trebuia să mai stea acasă, le-a atras atenția forțelor de ordine pentru că nu purta mască de protiecție.

“Jandarmii i-au solicitat femeii să prezinte un document de identitate și i-au adus la cunoștință faptul că a încălcat o prevedere legală și urmează să fie sancționată. Femeia a refuzat cu insistență să dea relații cu privire la datele de identitate. După ce i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi condusă la sediul Poliției pentru stabilirea identității, aceasta a cedat și le-a oferit jandarmilor datele solicitate.  În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit faptul că pe numele persoanei în cauză există o alertă de tip suspiciune persoană infectată cu coronavirus, drept urmare s-a luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, pentru confirmarea alertei. Conform autorității respective, femeia este declarată pozitivă la virusul SARS Cov-2 și figura în izolare la locul declarat, în perioada 24.10 – 06.11.2020. Femeia a fost amendată cu 2.000 de lei și este cercetată penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Aradm plt. adj. Dan Monoranu.

Jandarmii atenționează că asemenea controale vor continua.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.