Urmează zile de pelerinaje în judeţul Arad. 2 dintre cele mai cunoscute locuri din vestul ţării, în preajma sărbătorii de Sfânta Maria Adormirii Maicii Domnului, sunt în judeţul Arad.

Mănăstirea Basilica Papală Maria Radna este cel mai mare loc de pelerinaj din vestul ţării pentru credincioşii catolici şi de alte religii. Aici vin şi credincioşi din alte ţări, iar slujbele sunt oficiate în mai multe limbi. La Mănăstirea Basilica Papală Maria Radna ajungeţi dacă mergeţi pe DN7 până la Lipova.

15.000 de pelerini și slujbe oficiate în 5 limbi

Aproximativ 15.000 de pelerini sunt aşteptaţi la mănăstirea Maria Radna.

La Basilica Papală Maria Radna se vor oficia slujbe în 5 limbi… română, maghiară, germană, slovacă şi croată. Slujbele încep sâmbătă (10 august) – de la ora 11, cu o slujbă în limba slovacă.

Procesiunile continuă și duminică.

Miercuri, 14 august, cu începere de la ora 18 va fi liturghia în limba croată, ora 19 în limbile română şi maghiară, iar cu începere de la ora 20 se va oficia Sfântul Rozariu, Devoţiune în cinstea Maicii Domnului şi procesiune cu Icoana în faţa bazilicii.

Joi, 15 august, chiar în ziua marelui praznic, slujbele au loc cu începere de la ora 7.30 şi vor fi oficiate în mai multe limbi. SFânta liturghie solemnă va Fi oFiciată în limbile română-mahiară-germană cu începre de la ora 11 de către ES Hortobagyi Tamas Cirill, Abatele de Pannonhalma, și ES Iosif Csaba Pall, episcopul de Timişoara. Alte slujbe vor mai fi oficiate peste zi, iar de la ora 17 va avea loc un concert de muzică medidativă susţinut decătre Gheorghe Iovu.

Basilica Papală Maria Radna a Fost resFinţită, în august 2015, după ce a fost restaurată complet cu fonduri europene, bani de la Guvern şi donaţii ale enoroaşilor. Basilica Papală Maria Radna este cel mai de succes obiectiv turistic din judeţul Arad, fiind vizitată, în medie, în fiecare zi, de peste 200 de turişti, atât catolici, cât şi de altă religie, atât din românia, cât şi din alte ţări.

La Hodoș-Bodrog, pelerinajele încep miercuri, 14 august

Mănăstire Hodoş-Bodrog este cel mai mare loc de pelerinaj pentru credincioşii orotodocşi din vestul ţării, iar mănăstirea îşi sărbătoreşte şi hramul la Adormirea Maicii Domnului. Aici vin şi credincioşi din alte ţări. La Mănăstirea Hodoş-Bodrog ajungeţi dacă la ieşirea din Arad spre Timişioara, o luaţi spre Bodrog. La Mănăstirea Hodoş-Bodrog slujbele încep miercuri, 14 august. Hodoș-Bodrog este considerată ca fiind mănăstirea cu cea mai veche viață monahală neîntreruptă din România.