Unul dintre punctele de atracție ale Praznicului de Pită Nouă din orașul Pecica a fost anulat din cauza peste porcine africane. Este vorba de concursul de prins purcei, care aduna, în fiecare an, zeci de copii-concurenți și sute de spectatori, care îi susțineau de pe margine pe cei mici.

Concursul presupunea ca mai mulți purcei să fie introduși într-un țarc special amenajat în parcul Sfânta Treime din centrul orașului, iar copiii alergau până îi prindeau. Câștigătorii plecau acasă cu purcelul prins.

Primarul orașului Pecica, Petru Antal.

Praznicul de Pită Nouă continuă cu o mulțime de manifestări și concerte 

Praznicul de Pită Nouă a început vineri și ține până duminică. Manifestarea cuprinde mai multe concursuri sportive, expoziții, conferințe și concerte în Piața Regele MIhai I din centrul orașului Pecica.

Vineri seara e bal stradal cu formația Roulette din Peregu Mic, sâmbătă, invitat special este cunoscuta artistă Irina Rimes, iar seara se va încheia cu un bal stradal cu Sebastian Iuga și formația. Duminică e muzică populară, invitații special fiind Ansamblul Stelele Banatului și Formația Junii Timișului, altări de cunoscuții cântăreți din Banat, Carmen Popovici
Dumbravă și Adrian Stanca.

Programul complet îl găsiți pe pagina de internet a Primăriei Pecica și pe contul de Facebook al primarului Petru Antal.

10 focare de pestă porcină africană, active în 4 localități din județul Arad

10 focare sunt active în acest moment în 4 localități din județul Arad: Sânpetru German, Zădăreni, Felnac și Cintei, iar până în acest moment, în județ, au fost omorâți circa 150 de porci, motiv pentru Comitetul Local de Combatere a Bolilor întrunit la Prefectura Arad, a luat măsuri suplimetare pentru a evita răspândirea virsului.