Festinul culinar și turistic Banat Brunch! ajunge sâmbătă, 14 septembrie, în comuna Petriș din județul Arad. Gospodinele din satele Roșia Nouă și Obârșia și-au suflecat mânecile și sunt pregătite să își demonstreze priceperea și să îi cinstească pe musafiri cu cele mai alese bucate tradiționale locale.

Zona a devenit cunoscută pentru ospitalitatea localnicilor și produsele tradiționale, dupăce primarul comunei, Irina Lazăr-Onescu a derulat până acum și alte campanii de atragere a turiștilor, care s-au bucurat de succes.

Primarul comunei Petriș, Irina Lazăr-Onescu.

Pe lângă răsfățul pregătit de gospodinele din Petriș, turiștii au parte și de alte atracții.

Brunch-ul cu specialități locale, de sezon, are loc între orele 11-13 la Tabăra din Roșia Nouă, care se află vis a vis de Biserica Ortodoxă.

Urmează apoi vizite la Biserică Ortodoxă din Roșia Nouă, dar și la presa de ulei tradițională și moara pe apă. Turiștii vor mai participa, între orele 14-15, și la ateliere de țesut, de făcut papuși și de modelare a cerii de albină.

Proiectul este organizat decătre Asociatia My Transylvania și este susținut pe plan local de Asociația Zarand și de comunitatea locală.