3 accidente rutiere au avut loc, sâmbătă, în județul Arad, în doar câteva ore pe DN7 și autostrada Nădlac-Arad.

Cel mai grav accident a avut loc la intarea în România, pe autostrada Nădlac-Arad

Cel mai grav accident a avut loc în cel mai mare punct rutiere de trecere a frontierei, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, pe sensul de intrare în țară, și a necesitat intervenția elicopterului SMURD.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „a avut loc un eveniment rutier în P.T.F. Nădlac 2, pe sensul de intrare în țară, înainte de controlul de frontieră, în urma căruia o persoană a fost lovită grav. Un bărbat de 50 de ani din județul Brașov, în timp ce astepta în coloană la controlul de frontieră, a manevrat ansamblul rutier format dintr-o autoutilitară în cuplu cu semiremorcă, moment în care accidentează un bărbat de 49 de ani tot din județul Brașov, care în calitate de pieton s-ar fi aflat în spatele autotrenului (acesta coborâse dintr-un microbuz, care staționa)”.

Celelalte 2 accidente au avut loc pe DN7

„Cel de-al 2lea accident a avut loc un accident rutier, pe D.N.7, în afara localității Lipova. Un arădean de 33 de ani a condus o autoutilitară și ieșind de pe un drum agricol, la km. 508+362m., nu a respectat semnificația indicatorului rutier „Cedează trecerea” și nu a acordat prioritate unui autoturism condus regulamentar de un bărbat de 42 de ani din Arad. În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a doi pasageri din autoturism, doi bărbați de 62, respectiv 70 de ani. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Cel de-al 3lea accident a avut loc tot pe D.N.7, pe raza localității Vladimirescu, a avut loc un accident de circulație. Astfel , pe direcția Vladimirescu – Arad, la km 538+800m, un bărbat de 43 de ani din Păuliș, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță suficientă în mers, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani din Lipova, care la rândul său a fost proiectat într-un alt autoturism condus de un bărbat de 54 de ani din județul Sibiu. În urma evenimentului a rezultat rănirea unei femei de 39 de ani, pasageră în autoturismul condus de șoferul din Lipova. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

La toate cazurile, au ajuns mai multe echipaje de pompieri, medici, paramedici și polițiști.

În toate cele 3 accidente se fac cercetări pentru vătămare din culpă.

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad