Aradul este varianta din România luată în calcul de compania Volkswagen pentru a deschide o fabrică o fabrica Skoda. Informația a fost confirmată decătre fostul primar al municipiului, Gheorghe Falcă, acesta conducând la sediul Primăriei Arad negocierile orașului cu firma de consultanță care a reprezentat concernul german.

Ascultă în declarația audio de mai jos ce spune Gheorghe Falcă despre negocierile cu compania de consultanță a Volkswagen.

Atuurile Aradului sunt că aici există deja o serie de fabrici pentru componente auto, iar orașul are legături directe cu sistemul de autostrăzi din toată Europa, are aeroport și are acces la cale ferată de mare viteză.

Informația a apărut prima dată pe portalul de știri g4media.ro, care menționează că după situația generată de atacurile militare pe care Turcia le-a început în Siria, Volkswagen ar putea relua evaluările pentru celelalte țări pe care le analizase anterior… România, Serbia și Bulgaria.

În Turcia, Volkswagen intenționa să investească 1,3 miliarde de euro pentru a produce 300 de mii de mașini în fiecare an.