4 migranțidin Vietnam, cu vârste cuprinse între 18 și 36 de ani, au fost descoperiți, decătre polițiști de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad când doreau ca să iasă ilegal din țară ascunși într-un microbuz de marfă condus de un cetățean român de 35 de ani.

 

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta tâmplărie PVC cu destinaţia Ungaria, iar ca urmare a analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport.

Cu această ocazie, în compartimentul marfă al mașinii, au fost descoperite ascunse, printre obiectele transportate, patru persoane. Este vorba despre doi bărbați şi două femei, din Vietnam, care aveau drept de muncă pe teritoriul României. Din primele declarații, s-a stabilit că aceștia intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din spaţiul Schengen.

Migranții sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferul român pentru trafic de migranți.