Un contract decirca 50 de milioane de euro, în cea mai mare parte fonduri europene nerambursabile, a fost semnat joi decătre primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț, și președinrele Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim.

Imagine

Conform municipalității din Arad, Proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare” este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România.

Proiect presupune construirea unui nou pod peste râul Mureş, achiziţionarea a 10 autobuze electrice,  amenajarea de străzi noi (continuare str. A. Șaguna – str. Câmpia Turzii, continuare str. Ticu Dumitrescu) și  reabilitarea străzii Andrei Șaguna, tronsonul cuprins  între str. Condurașilor și str. Barbu Lăutaru.

De asemenea în cadrul aceluiași proiect se vor amenaja  două  stații de alimentare pentru autobuzele electrice și se vor construi (6) și moderniza  (17) de staţii de transport public de călători.

În plus, se vor amenaja noi kilometri de piste pentru biciclete pe zona cuprinsă între str. Andrei Șaguna  şi  noul pod și  de la intersecția cu str. Economului  până la str. Ogorului și se vor achiziționa 330 de biciclete.

„Am semnat în sfârșit acordul de finanțare cu ADR Vest pentru unul dintre cele mai mari proiecte din fonduri europene din România! Aproape 50 de milioane de euro pentru un proiect cu un impact decisiv asupra traficului și a transportului public din Arad! Din păcate a trebuit să așteptăm aproape un an de zile până ce un domn de la București a semnat o hârtie de la Minister. Intrăm în linie dreaptă, documentele pentru licitația de proiectare a podului sunt spre final, dăm drumul și licitației pentru autobuze și biciclete, astfel încât să câștigăm timp. Este un proiect pe 4 ani de zile,  nu ar trebui să mai avem nicio piedică, decât probabil eventualele  contestații la licitații”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a primarului municipiului Arad, Călin Bibarț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here