Europarlamentarul Alianței USR PLUS, arădeanul Vlad Botoș, care este și vicepreședinte al Delegației Parlamentului European pentru Albania, a avut o întâlnire informală cu ambasadorul Republicii Albania în Belgia, în Marele Ducat al Luxemburgului și la Uniunea Europeană, ES Suela Janina.

Imagine

Discuțiile au vizat eforturile pe care Albania le depune pentru integrarea în Uniunea Europeană. Ambasador a vorbit despre dorința poporului albanez de a continua reformele și de a parcurge toți pașii necesari integrării chiar dacă acest proces va avea o durată mai lungă decât cea sperată inițial.

Susținător deschis al cauzei Albaniei încă din perioada alegerilor interne ale Uniunii, pentru desemnarea candidaților pentru Parlamentul European, Vlad Botoțș a declarat că „unul dintre cele mai importante principii susținute de Uniunea Salvați România este că nu lăsăm pe nimeni în urmă. Acest principiu pe care încercăm să-l integrăm în programele noastre de guvernare internă, îl aplicăm și în politica externă. Pentru mine, pentru noi, este mai ușor să înțelegem trecutul și aspirațiile Albaniei fiind asemănătoare celor trăite de noi, de români. Tocmai de aceea voi depune toate eforturile pentru a ajuta Albania și celelalte țări din Balcanii de Vest să fie parte componentă a Uniunii Europene”.

Chiar dacă procedurile de integrare nu au început, procesul de aderare al Albaniei la Uniunea Europeană continuă, fapt pentru care Vlad Botoș, împreună cu ceilalți europarlamentari dincadrul delegației Parlamentului European pentru Albania, va face o vizită oficială la Tirana în primăvara anului 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here