Jandarmul-erou salvator, care, joi, a sărit în apa rece și adâncă a Mureșului, pentru a scoate o femeie din râu, a fost distins, vineri, cu diploma „Arădeni cu care ne mândrim”.

Imagine

Diploma i-a fost acordată decătre vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, care a declarat că „pmenia şi curajul de care a dat dovadă un echipaj de jandarmi a emoţionat opinia publică din Arad şi din ţară”.

O femeie care devenise recent mamă a încercat să se sinucidă şi s-a aruncat în apele Mureşului. Jandarmii au ajuns primii la faţa locului şi au acţionat fără să ezite. Andrei Scorţar este jandarmul care a intrat în apa rece şi a adus femeia spre mal, unde a fost ajutat de colegii săi.

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, „gestul tinerilor jandarmi arădeni a produs o emoţie pozitivă în societate”.

„Felicitări pentru atitudinea care a mers dincolo de profesionalism, vorbim despre omenie şi curaj. Gestul tinerilor jandarmi arădeni a produs o emoţie pozitivă în societate. Am primit zeci de mesaje de ieri până azi, arădenii îmi spuneau – haide, merită diploma «Arădeni cu care ne mândrim». Aşa este, merită felicitări şi aprecierea noastră întreaga echipă de salvatori, cu un plus pentru Andrei care a înotat până în mijlocul Mureşului, nu a aşteptat echipe specializate. O comunitate adevărată creşte prin astfel de gesturi. Sper din tot sufletul ca tânăra mamă să se însănătoşească şi să îşi revină din şocul care a împins-o spre un gest disperat”, a mai declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here