„Ora de educație rutieră”, care este parte a unei campanii naționale, a ajuns la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad. Proiectul le oferă tienerilor educație rutieră, educație pentru prim-ajutor și educație pentru combaterea bullying-ului.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „în prezența a aproximativ 100 de elevi din clasele de liceu, reprezentații instituțiilor M.A.I.  au dezbătut aspectele legislative ale circulației rutiere pe drumurile publice și au exemplificat prin filme urmări ale nerespectării acestora. Partea practică a activității a prezentat un interes deosebit pentru elevi, aceștia având ocazia de a fi testați cu aparatul alcooltest și de a efectua manevre de resuscitare”.

„A luat cuvântul pilotul de raliu Adrian Grigore, care le-a explicat elevilor importanța respectării regulilor de siguranță la volan, punând accentul pe portul centurii de siguranță și respectarea vitezei legale. De asemenea, a subliniat faptul că drumurile publice nu sunt propice raliurilor. Un invitat surpriză a fost vlogerul Cristina Creața, care a povestit experiențele proprii în calitate de pieton și conducător auto.  La finalul întâlnirii, elevii au fost așteptați în curte, unde li s-a explicat practic poziția corectă la volan și conducerea unui autoturism în condiții de siguranță”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Campania națională este demarată de Asociația EDiT, împreună cu IPJ Arad, ISU Arad și ISJ Arad, iar până în 2020 va ajunge în aproape 200 de școli și licee din toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here