Hoții sunt tot mai inventivi la Arad. După ce în ultima vreme, 2 bancomate au fost aruncate în aer, 4 persoane mascate au încercat, în cursul nopții de marți către miercuri, să smulgă cu mașina un bancomat amplasat într-un magazin de bricolaje aflat la ieșirea din Arad către Nădlac, iar apoi au încercat să forțeze accesul într-un schimb valutar. Suspecții au renunțat la planuri în momentul în care au fost susprinși de un angajat. Camerele de supraveghere au surprins scena, anchetatorii având unele indicii. Conform unor informații mașina folosită ar fi un BMWX6.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „în această dimineață, la ora 04:05, s-a sesizat prin SNUAU 112 că persoane necunoscute încearcă pătrundă prin efracție în incinta unei societăți comerciale de pe Calea Aurel Vlaicu. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale s-au deplasat de îndată la fața locului și au constatat că în jurul orei 04:00, patru persoane mascate au forțat ușa de acces în magazin, au pătruns în interior și folosindu-se de o chingă, au legat bancomatul amplasat în proximitatea intrării, de un autoturism și au încercat smulgerea aparatului, fără a reuși acest lucru. În același timp, doi dintre autori s-au deplasat la ghișeul de schimb valutar care funcționează în interiorul magazinului și folosindu-se de o rangă au forțat ușa fără a pătrunde în interior”.

„Autorii au abandonat activitatea infracțională, fiind surprinși de un angajat.  Cele patru persoane au părăsit locația fără a duce la sfârșit rezoluția infracțională. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, în vederea identificării persoanelor în cauză și tragerea acestora la răspundere penală”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Asculă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.