O comună din județul Arad vrea să devină un Las Vegas al României… și nu pentru partea cu jocurile de noroc, ci pentru celebrele căsătorii care se oficiază în metropola americană. O comună din județul Arad vrea să devină locul preferat de căsătorii pentru cei doresc să își unească destinele într-un mod inedit.

Căsătoria în stil rustic este noua campanie lansată decătre cunoscutul primar al comunei Petriș, Irina Lazăr-Onescu, care a devenit cunoscut la nivel național prin mai multe decizii inedite pentru comunitate.

„Nunți de Basm” este numele campaniei, care are și pagină de Facebook.

O primă nuntă s-a bucurat de succes, iar imagini video au fost publicate pe contul de Facebook al primarului Irina Lazăr-Onescu.

Foaie verde de măcriș, nu e nuntă ca-n Petriș! Când eram mic, toate poveștile mele preferate se încheiau cu: "Și au facut o nunta mare, cu alai domnesc cum nu s-a mai pomenit prin acele părți ale pământului …; și au trăit ani mulți fericiți ”Dar când am vorbit cu Irina, știți voi ”primărița din Petriș”, nici prin cap nu ne-a trecut că la Petriș vom avea parte de acea nuntă despre care, copil fiind, doar citeam în basme precum cele scrise de Creangă și Ispirescu.Irina Lazăr-Onescu, doar ne-a întrebat dacă lăsăm totul pe mâna ei, și pentru că deja știam că iscusință ca a ei în treburile organizatorice și administrative nu prea mai găsești, e simplu de ghicit ce am răspuns.Dar vorba multă, sărăcia omului! Așa că vrem să vă arătăm ce clipe de basm am trăit noi la Petriș, mulțumită Irinei și nu în ultimul rând întregii comunități de pe acea vale, care într-un fel sau altul a contribuit la aceste zile de basm. Totodată vrem să încurajăm viitorii miri să își mute alaiul la Petriș, deoarece acolo basmele devin realitate. Și-am încalecat pe-o șa,Și-am spus povestea așa;Și-am încalecat pe-o roată,Și-am trăit povestea toată.

Publicată de Andrei Vlad Tătar pe Sâmbătă, 21 decembrie 2019

 

Campania este promovată acum la târguri de nunți. Prima promovare are loc sâmbătă și duminică la Târg de Nuntă ARAD 2020 / Wedding Bouquet are loc sâmbătă și duminică (18-19 ianuarie) la sala de evnimente Palacio, pe Calea Zimandului din Arad, între orele 10-19.

Aflată într-un cadru natural desprins parcă din basme, cu tradiții vechi de sute de ani, comuna Petriș pare să fie locul ideal pentru cei care nu vor o cununie banală.

Autoritățile locale sunt gata să asigure toate condițiile. Căsătoria religioasă pot fi efectuată în 2 biserici vechi de lemn, care sunt monument istoric.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a primarului comunei Petriș, Irina Lazăr-Onescu.

 

35 de căsătorii civile au fost oficiate în comuna Petriș în ultimii 3 ani și jumătate.

Comuna Petriş, care are circa 1.400 de locuitori în şase sate, este situată în zona de deal şi munte din nord-estul judeţului Arad, la circa 105 km de municipiu.

Sursa foto-video: Irina Lazăr-Onescu Facebook