Un bărbat de 39 de ani este cercetat decătre polițiștii din Arad dupăce a furat 20 de kg din celebrul salam de Nădlac.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia IUga, „polițiștii orașului Nădlac cercetează un bărbat pentru furt. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 39 de ani, care la data de 20 ianuarie a.c., ar fi pătruns, prin escaladare, în curtea unui imobil de pe raza aceluiași oraș și dintr-o anexă ar fi sustras 20 de kg. de bunuri alimentare (salam), în valoare de 1.300 de lei”.

„Cantitatea de salam a fost recuperată aproape în totalitate și înapoiată persoanei vătămate. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia IUga.

Salamul de Nădlac, tradiție și celebritate

Salamul, care este un brand nu doar pentru Nădlac, ci pentru întreg judeţul Arad, este căutat şi apreciat în toată ţara, dar şi în străinătate, unde este exportat în magazine şi restaurante.

Salamul de Nădlac, care este considerat un produs bio, este realizat din carne de porc, la care se aduagă sare, piper, chimen, boia roşie de Nădlac şi usturoi. Reţetele vechi de sute de ani pot varia de la producător la producător, care foloseşte reţete cu secrete din familie, ceea ce face ca produsul să fie mai mut sau mai puţin picant.

Salamul de Nădlac este cunoscut nu doar în România, ci și în Europa. Salamul de casă se produce la Nădlac din secolul al XIV-lea, iar slovacii care s-au stabilit în zonă în urmă cu două secole au îmbunătăţit reţeta, iar astăzi această specialitate nu lipseşte din nicio gospodărie a zonei. Salamul de Nădlac se vinde cu 60 – 70 de lei kilogramul, iar cumpărătorii sunt din toate colţurile ţării, însă localnicii primesc comenzi inclusiv din ţări învecinate, unde produsul a câştigat diverse premii la competiţii culinare.