Senatorul Mihai Fifor a anunțat, după ce a fost ales sâmbătă președinte al PSD Arad, care sunt obiectivele clare pe care le are.

ARADCU 00 ALEGERI PSD CAPRAR FIFOR SA22FEB

Arad: Primele reacții ale deputatului Dorel Căprar și senatorului Mihai Fifor, după schimbarea completă a conducerii PSD Arad#psd #psdarad #dorelcăprar #mihaififor #aradhttps://realitateadearad.net/index.php/2020/02/23/arad-video-deputatul-dorel-caprar-viata-merge-inainte-nu-m-am-nascut-presedinte-al-organizatiei-in-viitor-o-sa-ma-gandesc-ce-o-sa-fac/https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/23/arad-video-care-sunt-obiectivele-senatorului-mihai-fifor-ca-presedinte-al-psd-arad/

Publicată de Realitatea De Arad pe Duminică, 23 februarie 2020

Declarația senatorului Mihai Fifor începe la minutul 07:38

„Așa cum am spus și în conferința de presă, vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei, fie că au votat cu Mihai Fifor, fie că nu m-au votat. A fost un moment de competiție internă, un moment, cred eu, valoros pentru organizația PSD Arad, pentru că orice competiție, până la urmă aduce în prim-plan dezbaterea și cred că asta s-a întâmplat și astăzi în conferința extraordinară de la Arad. Prin urmare mulțumesc colegilor, le spun tuturor că organizația este deschisă pentru toată lumea, că de astăzi suntem o echipă unită, o echipă puternică, o echipă ce trebuie să intre deîndată în activitate intensă pentru că obiectivele pe care noi ni le-am stabilit pentru perioada imediat următoare sunt obiective extrem de ambițioase, obiective care vor necesita foarte multă muncă. Avem mult de recuperat pentru că din păcate s-a pierdut foarte mult timp, dar detaliez obiectivele noastre: Primăria Municipiului Arad, zic eu, o competiție dură, dar o competiție pe care PSD are toate șansele ca să o câștige și desigur președinția Consiliului Județean Arad. Pe lângă aceasta, se adaugă creșterea numărului de primari pe care îl avem, creșterea numărului de consilieri locali, municipali și județeni, pentru că până la urmă dorim ca să arătăm arădenilor că PSD astăzi intră într-o nouă etapă, cu o nouă echipă, cu, zic eu, o nouă viziune pentru că avem soluții pentru arădeni și cred că acest oraș, acest județ merită cu adevărat ca să aibă parte de dezvoltare durabilă viitoare”, a declarat președintele PSD Arad, senatorul Mihai Fifor.

Senatorul Mihai Fifor a câștigat cu 64 de voturi, în vreme ce contrandidatul său, deputatul Dorel Căprar, care conducea organizația de 10 ani, a obținut 59 de voturi. Un buletin de vot a fost anulat. Președinte executiv a fost ales deputatul Florin Tripa.

Campania pentru funcția de președinte a fost una dură, cele 2 tabere aruncându-și în spațiul public acuze grave.

Aflat în război cu conducerea centrală a partidului, deputatul Dorel Căprar, susține că asupra membrilor de partid s-ar fi făcut presiuni pentru ca el să nu fie ales.

Cea de-a 3a candidatură, a lui Ioan Flonta, nu a mai fost validată în cadrul conferinței extraordinare de alegeri pe motiv că ar fi apărut o adeziune a acestuia la UNPR.

În PSD Arad s-au organizat 2 alegeri pentru conducerea organizației județe în decurs de 2 săptămâni. Pe 7 februarie, președintele de atunci a organizației, Dorel Căprar organiza alegerile în pofida faptul că președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut ca acestea să fie organizate la o altă dată. Dorel Căprar, care a candidat atunci singur, a susținut că alegerile au fost statutare, în vreme ce conducerea centrală a susțin că acestea nu ar fi fost stature, motiv pentru care le-a anulat.

Lupta continuă în justiție, pentru că Dorel Căprar a contestat în instanță decizia conducerii centrale.

Alegerile au fost supervizate decătre secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu.