Tânărul de 22 de ani, care a tras focul de armă în cadrul scandalului care a avut loc vineri în cartierul Aradul Nou din municipiul Arad a fost reținut pentru 24 de ore, iar anchetatorii fac cercetări și pentru infracțiunea de tentativă de omor.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „ca urmare a cercetărilor efectuate vineri, tânărul de 22 de ani care a efectuat focul de armă, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă”.

„De asemenea, în cauză se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, competența de cercetare fiind declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

În scandal au fost implicate 7 persoane, polițiștii ajungând la fața locului ca urmare a unui apel la 112.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „când au ajuns la fața locului polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au constat că a izbucnit un conflict spontan între trei arădeni de 20, 30 și 39 de ani și alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 52 de ani, din județul Timiș și județul Arad. Unul dintre participanți, de 22 de ani, din Arad ar fi executat mai multe focuri de armă, unul din proiectile lovind portiera unui autoturism parcat, proprietatea unuia dintre participanții la scandal”.
„În urma controlului efectuat în imobilul în fața căruia a avut loc incidentul au fost depistate și indisponibilizate 2 încărcătoare, unul cu 17 cartușe cu capse nepercutate, calibrul 380 PPU, și celălalt cu 2 cartușe de același calibru”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Toate persoanele implicate în incident au fost conduse la sediul Poliției în vederea audierii.

Pe lângă infracțiunea de tentivă de omor, polițiștii mai fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor uz de armă letală fără drept, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.