Marcaje în formă de pași au fost realizate în stațiile de tramvai pentru a ajuta oamenii să respecte distanțarea socială.

 

Distanța dintre semne este de cca 2 metri. Marcajele au fost aplicate în 60 de stații de tramvai din oraș, atât în zonele de așteptare cu bănci, cât și în zonele de urcare în tramvaie.

Primăria din Arad a început să aplice marcaje cu vopsea în formă de paşi în toate staţiile de tramvai, pentru a-i determina pe călători să păstreze o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ei, în contextul pericolului de răspândire a noului coronavirus.

„Paşii dinamici”, cum au fost denumiţi de Primăria Arad, sunt marcaţi cu vopsea albă în 60 de staţii de tramvai din oraş, fiecare stabilind locul în care poate sta un călător care aşteaptă tramvaiul.

„Am recurs la aplicarea semnelor pentru a ajuta oamenii să respecte distanţarea socială. Mizăm pe buna credinţă a arădenilor în respectarea lor”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Edilul a mai precizat că lucrările sunt executate de angajaţii Companiei de Transport Public Arad, aflată sub autoritate locală, în conformitate cu ordinul 829 din 15 mai 2020, şi vor fi finalizate până sâmbătă.

Conform Ordinului, pe perioada stării de alertă, operatorii economici care administrează infrastructură de transport au obligaţia de a lua măsuri de asigurare a distanţei de protecţie între persoane de cel puţin 1,5 metri în zonele cu risc de aglomerare, cum sunt şi staţiile de tramvai.

Pentru a ajuta oamenii să respecte distanțarea socială, am pregătit semnele ajutătoare în stațiile de tramvai. Mizăm pe buna credință a arădenilor în respectarea lor! Ne ajutăm reciproc, ne protejăm reciproc!

Publicată de Calin Bibart pe Joi, 21 mai 2020

Sursa foto: Călin Bibarț Facebook