Aglomerație pentru a 7a zi la Nădlac 1. Vineri se așteaptă 180 de minute la ieșire și 110 la intrare. Comparativ cu weekendul trecut, când se aștepta 8 ore, timpii sunt în scădere, dar comparativ cu faptul că de ieri sunt deschise 10 puncte pe frontiera cu Ungaria, timpii sunt tot mari.

La Nădlac 1 sunt 16 căi de intrare în țară… 7 la tonete și 9 stații mobile, și 5 căi de ieșire.
Și la Borș este aglomerat…. 90 de minute ieșire și 40 de minute intrare. În celealte puncte de trecere a frontierei deschise pe granița cu Ungaria se așteaptă cel mult 20 de minute.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a declarat că în ultimele 24 de ore cu intrat în ţară, prin Nădlac I, aproximativ 4.200 de persoane cu 1.100 mijloace de transport şi au ieşit 3.200 de persoane cu 800 de mijloace de transport. Cifrele sunt similare cu cele înregistrate în ultima săptămână. Pe la Borș au intrat 4300 persoane și au ieșit 4500.

Cauzele aglomerației sunt aceleași: oameni mulți și triajul epidemiologic, la intrarea în România și oameni mulți și controalele amănunțite ale autorităților ungare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, la ieșirea din țară.

Toate acestea cresc timpii de control de la 30 de secunde la 10 minute pentru fiecare persoană.

Cu începere de joi, la frotiera cu Ungaria sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei.
P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare
P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare
P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor
P.T.F. Borş – judeţul Bihor
P.T.F. Salonta – judeţul Bihor
P.T.F. Vărșand – judeţul Arad
P.T.F. Turnu – judeţul Arad
P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad
P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad
P.T.F. Cenad – judeţul Timiş

Tot pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeași dată și aceeași oră, sunt operaționale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze / autocare, cu intrare în România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş.

Dacă românii care intră în țară venind din Ungaria sunt dirijați pe anumite culoare aprobați de autoritățile de la Budapesta, cei care ies pot alege oricare dintre punctele deschise, cu o singură excepție Nădlac 2, unde situația se poate schimba de la un moment la altul, iar traficul mașinilor mici poate fi suspendat pentru a da prioritate camioanelor care transportă mărfuri.

Poliția de frontieră recomandă șoferilor să consulte aplicația de trafic de pe pagina de internet a instituției, la adresa politiadefrontiera.ro.