Kelemen Hunor despre ROEXIT: „România ar intra în faliment foarte repede”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Arad că o eventuală ieșire a României din Uniunea Europeană ar însemna intrarea țării „în faliment”. Declarațiile au fost formulate ca răspuns la întrebările mass-media care făceau referire la dezbaterile pe aceast subiect, apărute recent în spațiul public.

„Exlus!”, a fost prima reacție a lui Kelemen Hunor.

„Eu am spus că aș vota și noaptea și ziua și în somn și treaz împotriva unui RoExit. Din păcate în jurul discuțiilor depsre referendum a fost multă manipulare și eu consider că această idee intră tot în zona de manipulare a referendumului. România ar intra în faliment foarte repede dacă ar ieși din Uniunea Europeană, din punct de vedere economic. Din punct de vedere politic, ar intra foarte repede în altă zonă, pe care o consider extrem de periculoasă, la periferia UE și NATO. Orice schimbare de direcție ar însemna o pierdere uriașă. Nu cred că va mai exista o astfel de dezbatere după ce trecem de referendum. Dar eu nu neg, că văd și eu sondajele, umblu și eu prin cetate, că după 2010 – 2011 euroscepticismul a crescut. Nu a atins cote alarmante, dar există o schimbare”, a mai declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, participă, sâmbătă, la Arad la manifestările dedicate celor 13 generali ai armatei imperiale austriece, care au fost ucişi în Arad la sfârşitul Revoluţiei de la 1848-1849, în memoria acestora fiind reamplasată în oraş, în 2004, Statuia Libertăţii.