Klaus Iohannis: „Efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea cetațenilor”

Klaus Iohannis, președintele României, a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, la ora 21. Președintele a făcut un apel la calm în ceea ce privește epidemia de coronavirus din țara noastră.

Klaus Iohannis: „Riscul unei pandemii rămâne ridicat, e nevoie de un efort coordonat la nivel național, european și global. Europa este în stare de mobilizare. Am vorbit la videoconferința cu liderii statelor despre evoluția în țările noastre. Protejarea cetățenilor este prioritate zero. Este absolut necesar să ne coordonam eforturile privind combaterea coronavirus. Numai împreună vom reuși să prevenim efectele grave asupra economiilor europene. L-am convocat deja pentru mâine la ora 11 pe premierul și ministrul finanțelor publice. Cazurile din țara noastră sunt puține comparativ cu alte state europene. Monitorizăm persoanele cu care au intrat în contact.

Numărul mic de cazuri confirmate se datorează modului eficient cu care au acționat autoritățile române. Toate măsurile sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare. Fără îndoială, drepturile și libertățile fundamentale trebuie respectate. Efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea cetațenilor. Depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele coronavirusului. Vreau să transmit un mesaj de solidaritate românilor din Italia. Mai mult decât virusul, ne pot face rău lipsa de responsabilitate și panica. La fel de nocive sunt în aceste momente răfuielile poetice și încercărilor unora de a câștiga capital electoral. Românii au demonstrat că pot câștiga orice luptă cu condiția de a fi uniți.

Trebuie să continue într-un ritm susținut campaniile de informare la nivel național. Presa are un rol fundamental în combaterea știrilor false. Fac un apel ca românii să renunțe la deplasările care nu sunt neapărat necesare. „

Declarația de presă a avut loc la încheierea unei videoconferințe cu șefii de stat sau de guvern din țările membre ale Uniunii Europene, conferință pe tema măsurilor privind gestionarea noului coronavirus. Informația vine de la Administrației Prezidențiale.

Cea mai recentă declarație de presă a lui Iohannis pe tema coronavirusului fusese susținută în urmă cu două săptămâni.

 
Beanp

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.