La fel ca în fiecare an, în luna ianuarie, Primăria Municipiului Arad prin Serviciul Edilitar și Dezvoltare Mediu Urban organizează Campania de mediu privind colectarea gratuită a brazilor naturali care au adus bucurie în perioada sărbătorilor de iarnă.
 
Colectarea brazilor din zona de blocuri. Cetățenii care locuiesc în zonele de blocuri din municipiu sunt rugați să depoziteze brazii exclusiv la punctele de colectare a deșeurilor aflate în imediata vecinătate. Subliniem faptul că deșeurile supuse acestei campanii se vor amplasa organizat, într-un singur loc, exclusiv lângă platformele gospodărești pentru colectarea deșeurilor, nu pe căi de acces, trotuare, spații de parcare, spații verzi etc.
 
 În aceeași ordine de idei, atragem atenția asupra interzicerii metodei prin care coniferele odată împodobite cu ocazia sărbătorilor de iarnă sunt aruncate pe fereastră, de la etaj.
 
Brazii naturali care provin din apartamentele de la blocuri vor fi colectați de către Prestatorul serviciilor de întreținere și amenajare spații verzi, SC Gospodărirea Comunală Arad SA, în fiecare zi de marți și joi din luna ianuarie 2023. Astfel, deșeurile în atenție trebuie să fie depozitate la punctele de colectare a deșeurilor în seara precedentă colectării (lunea sau miercurea) sau chiar în dimineața zilelor de colectare, anterior menționate.
 
Colectarea brazilor din zona de case. Brazii care se află în locuințele individuale vor fi colectați potrivit programului consacrat de colectare a deșeurilor biodegradabile.
 
Aducem la cunoștință faptul că brazii naturali colectați de la populație vor fi transportați la Stația de Compostare Arad, administrată de SC FCC Environment România SRL, unde vor urma procedurile specifice pentru transformarea lor în îngrășământ. Produsul final va fi folosit în agricultură sau amenajări peisagistice, fiind asigurată în acest sens reciclarea coniferelor care au servit de curând pentru înfrumusețarea caselor de sărbători.
 
Arădenii care doresc să se bucure de brazii împodobiți până ulterior lunii ianuarie 2023, vor fi nevoiți să asigure transportul acestora în regim propriu la Stația de Compostare Arad.

Sursa: Realitatea de Arad