”Legile Puterii”| Traian Băsescu, despre statul paralel: La K2 s-a încercat scoaterea puterii din instituții, în interes personal

Traian Băsescu a vorbit vineri seară, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, despre construcția pe care voia să o facă statul paralel, respectiv grupul format din George Maior, Florian Coldea, Laura Coduța Kovesi, Victor Ponta, Liviu Dragnea și Vasile Dâncu. Fostul președinte a acuzat că, la întâlnirile de la K2, ”s-a proiectat scoaterea puterii din instituții, lângă instituții, în interes personal”.

”În ceea ce privește afirmația că Dâncu și Coldea vor să reformeze statul paralel… lucrurile sunt mai complicate. Nu vorbim de doi oameni, ci de un grup care se întâlnea de două ori pe săptămână la K2. Din grup făceau parte Maior, Coldea, Kovesi, Ponta, Dragnea și, uneori, venea să-i asiste cu sfaturi Dâncu. Acolo s-a proiectat scoaterea puterii din instituții, lângă instituții.

Orice stat are și ceea ce se numește ”deep state”, nu există state puternice care să nu aibă așa ceva. Dar acel deep state este structura de stat care asigură continuitatea, nu mutarea puterii din instituții în afara ei, în interes propriu. Aici s-a vrut crearea unui stat condus de Ponta, cu Maior Premier, Șef la SRI – Gabriel Oprea. Era o construcție a unui stat care venea dintr-un aranjament de suprafață, d-asta nici nu s-a putut realiza”, a declarat Băsescu. 

 

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.