Legumele se strică pe tarabele piețelor din toată țara, românii cumpără tot mai puțin

Din cauza valului de scumpiri, munți de legume se strică pe tarabele piețelor din toată țara! Românii cumpără în cantități mici din cauza prețurilor, iar mulți oameni au renunțat la conservele pentru iarnă. Producătorii pun totul pe seama costurilor de producție și a secetei. Scumpiri au fost înregistrate și la pâine. 

„La banii noștri, sunt scumpe. Am o pensie de 1.300 de lei, cum să mă descurc? Sunt bolnavă, dau bani pe medicamente. N-am atâția bani să dau pe ce îmi trebuie. Viața e grea… Cele mai scumpe sunt legumele si carnea, totul… Am venit în 1973 cu patru copii în București, m-am descurcat cu ei. Acum, nu mă descurc singură”, spune o pensionară.

Este realitatea cruntă pe care o trăiesc milioane de români din cauza valului de scumpiri. Față de anul trecut, legumele ne costă mai mult cu peste 27 de procente. Acum, în piețe forfota din anii trecuți pentru pregătirile pentru iarnă a dispărut!

Și producătorii sunt afectați de scumpiri. Costurile de producție s-au dublat, iar cei mai mulți spun că nu au clienți. Marfa zace în piețe, iar tone de legume riscă să se strice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.