Ludovic Orban: Profesorii trebuie să învețe să predea online. Dreptul copiilor la educaţie este fundamental

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că profesorii trebuie să se adapteze noilor condiții de predare. În actualul context generat de pandemia de Covid-19, cadrele didactice au obligatia să le predea elevilor materia inclusiv online, a subliniat premierul.

Orban a declarat că, în timpul pandemiei, cursurile online sunt o opțiune în multe unități de învățământ, profesorii având obligația să predea materia și online. 

”Trebuie să înveţe să predea online. Noi am făcut toată vara cursuri prin Casa Corpului Didactic prin organizaţiile de profil, care sunt acreditate să efectueze astfel training-uri pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale cadrelor didactice şi profesorii trebuie să se obişnuiască cu acest mod de predare. Până când se va termina pandemia, când se va descoperi vaccin, este clar că învăţământul se va desfăşura în una din cele trei situaţii: cu copiii în clasă, o parte acasă, o parte în clasă şi în sistem online, când o şcoală se află în scenariul roşu. Profesorii sunt obligaţi să predea materia online. Asta este obligaţia cadrului didactic de a transmite cunoştinţele copiilor fie în clasă, fie online”, a spus Orban.

Premierul a mai transmis că dreptul copiilor la educație este fundamental, astfel că profesorii sunt obligați să se adapteze noilor condiții pentru a le putea transmite în continuare cunoștințele.

”Până la sancţiuni, ei trebuie să se adapteze, trebuie să-şi sporească competenţele digitale, să înveţe să transmită cunoştinţele şi online. Dreptul la educaţie al copiilor este un drept fundamental, iar cadrele didactice trebuie să se adapteze să transmită cunoştinţele prin mijloacele online, în situaţiile în care trebuie să facă acest lucru”, a spus Orban după ce a fost întrebat dacă se ia în discuție introducerea unor sancțiuni. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.