Față de săptămâna trecută, numărul școlilor în care se regăsește scenariul roșu rămâne același, în schimb nu mai puțin de 83 de școli intră în scenariul galben

Toate școlile din municipiu au intrat în scenariul galben, în urma creșterii ratei de infectare cu nou coronavirus la nivel de oraș. De asemenea, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad va aplica scenariul roșu din cauză că trei elevi au fost testați pozitiv. Tot în roșu rămâne și Liceul Sever Bocu din Lipova, unde rămâne valabil scenariul instituit încă de săptămâna trecută.

Situația pare a fi destul de gravă și la Liceul Teoretic Pâncota, unde ciclul gimnazial și liceal vor funcționa după scenariul roșu, în urma testării pozitive a unui cadru didactic. De asemenea, la Școala Gimnazială Aron Cotruș din Arad, întregul ciclu gimnazial se află în scenariul roșu, tot după ce un cadru didactic a fost confirmat pozitiv.

Tot în scenariu roșu vor funcționa și una sau mai multe clase din patru școli din municipiu și județ, după cum urmează: Liceul Economic – o clasă în scenariul roșu – un elev confirmat pozitiv; Colegiul Csiky Gergely Arad – o clasă în scenariul roșu – un elev confirmat pozitiv; Liceul Teoretic Sebiș – 3 clase și 4 grupe din 4 clase în scenariul roșu – un cadru didactic testat pozitiv; Școala Gimnazială Zăbrani – o grupă de preșcolari în scenariul roșu – un copil testat pozitiv; Școala Gimnazială Ilarion Felea Arad – 11 clase în scenariul roșu.

Conform informării de săptămâna trecută, doar 20 de unități de învățământ se aflau în scenariul galben. În doar o săptămână, numărul lor a crescut îngrijorător, în raport cu ultima analiză epidemiologică pe UAT-uri, ajungându-se acum la 83. Ca atare, de trei ori mai multe școli vor trebui să continue pe scenariul galben, majoritatea fiind în municipiu.

Dacă săptămâna trecută, 129 de școli se aflau în verde, situația s-a schimbat și aici, astfel că pe listă au mai rămas doar 75.

Lista se reactualizează săptămânal, în urma analizei de risc epidemiologic. Cu toate acestea, în cazul în care, în instituțiile de învățământ, sunt confirmați elevi sau cadre didactice ca fiind infectați cu noul coronavirus, măsurile necesare se iau în timp real, în funcție de evoluția situației.

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here