Mai puţin de 15% dintre vaccinurile antigripale alocate de Ministerul Sănătăţii judeţului Arad au fost administrate până acum.

Stocurile de vaccine se ridică la peste 32.000 de doze, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică transmite că populația poate solicita imunizarea gratuită la medicii de familie.

Directorul DSP Arad, Horea Timiș, spune că județul a primit cele mai multe doze de vaccine antigripal din ultimii ani. Totuși, s-a constat că cererea de imunizare este mai mică decât așteptările în cazul persoanelor care au prioritate.

Horea Timiş spune că unii dintre bolnavii cronici şi-au procurat vaccinul din farmacii mai devreme și se doreşte vaccinarea şi a unei părţi din populaţia generală.

“Suntem încă în sezonul gripei şi nu este târziu să fie administrat vaccinul. Poate că unii l-au procurat pe cont propriu sau alţii consideră că nu ar mai avea efect, însă gripa va fi până în primăvară, de aceea considerăm că este importantă vaccinarea. Pentru că avem pe stoc foarte multe doze, transmitem populaţiei generale că poate solicita medicilor de familie vaccinarea gratuită, sub rezerva că au prioritate bolnavii cronici şi alte categorii de risc”, a precizat Horea Timiș.

De mâine, DSP Arad va distribui în judeţ şi restul cantităţii de vaccin din depozit.

Sursa: Realitatea de Arad