Echipajele cu maşini de epocă ce participă la Raliul Ypres – Istanbul 2022 vor ajunge și în Arad. Vehiculele de colecţie să participe şi la o paradă locală, cu prezenţa liberă a publicului.

Primăria Arad a anunţat că organizează evenimentul împreună cu asociaţia Rally the Globe din Marea Britanie.
Cele 26 de echipaje aliniate la startul Raliului Ypres – Istanbul 2022 au plecat din Belgia la începutul acestei săptămâni şi estimează că vor ajunge în Turcia în 3 iulie. Vor parcurge aproximativ 5.500 de kilometri în cele 20 de zile, traseul trecând prin Germania, Cehia, Austria, Ungaria, România, Bulgaria şi Turcia. Echipajele participante sunt din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Franţa, Italia, Australia, Finlanda, Irlanda, Cehia şi Statele Unite ale Americii, conform radiotimisoara.ro

La Arad, participanţii vor ajunge în după-amiaza zilei de 24 iunie. Vehiculele de colecţie – diverse modele de Bentley, Ford, Citroen, Porsche, Mercedes, Range Rover – vor putea fi admirate pe platoul din faţa Palatului Administrativ, iar începând cu ora 19.00 acestea îşi vor tura motoarele la Raliul Maşinilor de Epocă ce se va desfăşura pe bulevardul Revoluţiei.
Cel mai vechi model prezent va fi un Bentley din 1925, iar cel mai ‘nou’ model este un Range Rover din 1981.

Sursa: Realitatea de Arad