Membrii Corpului Diplomatic vin la Arad. Primarul Gheorghe Falcă: „au vrut ca să vadă cu ochii lor o minune a României”. Care este minunea și unde vor mai merge ambasadorii

Diplomație la nivel maxim, în weekend la Arad. Membrii Corpului Diplomatic din România vin sâmbătă pentru a cunoaște județul.

Conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, „sâmbătă vom avea Corpul Dimplomatic în Arad, aproape 60 de delegați vor fi prezenți în municipiul nostru. Au ținut neaparat să fie prezenți prima dată în zona nostră industrială. Puțină lumea știe că în România, zona noastră industrială este locul întâi la numărul de angajați pe o suprafață bine definită. Și oamenii au vrut ca să vadă cu ochii lor o minune a României, pentru că în zona noastră industrială lucrează peste 30.000 de oameni din cei peste 88.000 de oameni care lucrează în municipiul Arad”.

Ambasadorii vor merge apoi la Primăria Municipiului Arad și la Filarmonica de Stat.

„Apoi vor veni în sala festivă Regele Ferdinand din Palatul Adminstrativ, unde Prefectura Arad, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea și eu vom prezenta atât activitatea instituțională, cât și vom face referire la față de ceea ce înseamnă Aradul, capitala politică a Marii Uniri, vom face referire la anul 1918 și importanța Aradului pentru Marea Unire. De aici, din Primărie, ne vom deplasa la Filarmonica Municipiului Arad pentru a vedea ce a făcut municipalitatea, ce restaurare a realizat în acest an și tot acolo să asiste la un mic concert, iar din partea municipalității va exista un dineu a relației economice, între ambasadori și firmele care sunt astăzi în Arad, care reprezintă țările respective”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

În Podgoria Aradului, ambasadorii vor vedea locuri din care vinul ajungea pe masa celebrei Familii Imperiale de la Viena.

„Apoi ne vom deplasa în Podgoria Aradului, unde dorim ca să le prezentăm ambasadorilor cum arată o colnă a secolului al 18-lea, un secol în care Aradul producea un vin de mare calitate, un vin care pleca la Viena pentru Casa Imperială și suntem oamenii care vrem să arătăm modul în care se administrau colnele și faptul că am reușit să păstrăm în continuare această tradiție. Masa de prânz va fi servită tot în podgorie, în zona gestionată decătre domnul Bala Geza, unde va fi și o degustare de vin tradițional din Miniș”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Membrii Corpului Diplomatic vor merge apoi în cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României, Basilica Papală Maria Radna, recent restaurată cu fonduri europene, donații ale enoriașilor și fonduri guvernamentale.

„Finalul zilei ne va găsi la Mănăstirea Maria Radna, unde o să prezentăm finațarea europeană pentru ceea ce înseamnă această mănăstire și evident, importanța turistică a Mănăstirii Maria Radna în interiorul județului Arad”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.