Trei grupuri de migranţi, în total 12 persoane din India şi Afganistan, au fost depistate de către poliţiştii de frontieră arădeni când încercau să iasă din ţară ascunse în două camioane şi o autoutilitară.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand, într-un camion condus de un bulgar, care transporta folie din plastic în Italia, au fost găsiţi şase străini.

„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România”, a informat, miercuri, Poliţia de Frontieră Arad.

La PTF Nădlac II şi PTF Turnu, în timp ce erau verificate un camion şi o autoutilitară, conduse de un bulgar şi un român, au fost găsiţi alţi şase străini. Şoferii transportau diferite bunuri pentru societăţi comerciale din Germania şi Olanda, iar migranţii erau ascunşi în remorcă, respectiv într-un locaş special amenajat între platforma şi şasiul autoutilitarei. În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că migranţii sunt din Afganistan şi India, majoritatea solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, autorităţile continuă cercetările. 

Sursa: Realitatea de Arad