Municipiul Arad iese sâmbătă din scenariul roşu, după ce incidenţa la 14 zile a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut sub 3 la mie, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Începând cu 1 mai municipiul este în scenariul galben, iar restaurantele se vor putea deschide la interior la o capacitate de 30%, la fel şi sălile de spectacol sau de jocuri de noroc.

CJSU anunță se va permite accesul în sălile de fitness şi aerobic la capacitatea normală, faţă de cel mult 50% cât era până în prezent. Totodată, Piaţa Obor din municipiul Arad va fi redeschisă şi în zona unde se comercializează produse nealimentare.

“Suntem într-o descreştere susţinută a numărului cazurilor de COVID-19, iar astăzi am ajuns în punctul unde putem redeschide de mâine, în municipiul Arad, anumite activităţi plăcute, care au fost restricţionate în vederea prevenirii răspândirii infecţiei. Cu toate acestea, trebuie să rămânem precauţi deoarece boala, mai ales în formele ei grave, este încă o realitate ce poate fi observată în spitale”, spune prefectul judeţului, Toth Csaba.

Sursa: Realitatea de Arad