Nouă migranţi din Afganistan şi Maroc au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, încercând să treacă ilegal graniţa în Ungaria, traversând pe jos un câmp sau ascunşi într-un camion cu mărfuri, au informat, joi, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au prins trei persoane care se îndreptau pe jos spre graniţă, fiind reţinute la aproximativ 20 de metri faţă de linia de statul vecin.

Cei trei străini au fost preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului PF Nădlac II, pentru cercetări, stabilindu-se că sunt din Maroc şi au vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani.

În noaptea de miercuri spre joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I a fost verificat un camion condus de un cetăţean turc în vârstă de 56 de ani, care transporta dulapuri metalice în Germania. În interiorul semiremorcii au fost descoperiţi şase migranţi din Afganistan, doi minori, în vârstă de 15 şi 16 ani, şi trei adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, toţi solicitanţi de azil în România.

 

În ambele cazuri, străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul turc, pentru trafic de migranţi

Sursa: Realitatea de Arad