De aproape 90 de intervenții, dintre care patru la incendii au avut, în doar două zile, pompierii arădeni. Cele mai multe, 81, au fost de acordare a asistenței medicale. Pe lângă acestea și stingerea a patru incendii au mai mers într-o misiune de decontaminare, au fost chemați în cazul unui bărbat care amenința și până la urmă chiar s-a aruncat de pe un bloc, precum și pentru căutarea unei persoane înecate în Crișul Alb, în zona localității Sebiș.

Din cele patru incendii două s-au manifestat la case de locuit în localitățile Covăsânț, respectiv Secaci.

În localitatea Covăsânț a intervenit un echipaj de stingere de la Punctul de Lucru Vladimirescu al Detașamentului de Pompieri Arad iar în momentul sosirii la locul intervenției incendiul se manifesta violent și generalizat la acoperis, pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, favorizat de prezenta materialului combustibil din podul casei ( porumb boabe si material lemnos)

Din fericire nu au existat victime și datorită intervenției rapide si profesioniste a fost localizat în limitele găsite fără a se extinde la celelalte încăperi.

Incendiul a fost stins după aproape 2 ore de intervenție cauza probabilă fiind un coș de evacuate a fumului neizolat corespunzător de la o sobă de gătit.

Detașamentul de Pompieri Ineu a intervenit cu 2 autospeciale de stingere în localitatea Secaci tot la o locuință particulară. La fel ca și în primul caz la sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta violent în podul construcției cu posibilitatea de propagare la alte imobile. Incendiul nu s-a soldat cu victime și a fost localizat in limitele găsite. A ars întreg acoperișul pe aproximativ 250mp Cauza probabilă este un coș neizolat și amplasat necorespunzător.

Sursa: Realitatea de Arad