Personalul medical ajunge să fie de foarte multe ori cu lacrimi în ochi

În cadrul unei conferințe online, dr. Adrian Wiener a precizat că „ personalul medical ajunge să fie de foarte multe ori cu lacrimi în ochi”.

Coordonatorul spitalului dedicat COVID din Arad, dr. Adrian Wiener, coordonator al spitalului a declarat, în cadrul unei conferințe susținute la nivel național, că perspectiva din interiorul sistemului de sănătate asupra actualei crize este fundamental diferită faţă de cea din societate, atrăgând atenţia că are colegi care se află la capătul puterilor.

„Din păcate, personalul medical ajunge să fie de foarte multe ori cu lacrimi în ochi, frustrat, cu mâinile ridicate. Am colegi care sunt la capătul puterilor. Cu disperare aflăm, poate săptămânal, că încă unul dintre colegi s-a îmbolnăvit, deci mai rămân câteva gărzi de acoperit. Perspectiva asupra acestei crize, din interiorul sistemului de sănătate publică, este fundamental alta decât este percepută, în general, de societate. Tragem un semnal de alarmă şi din acest punct de vedere. S-a făcut mult, mult prea puţin, chiar şi în aceste şapte luni, în care am fi putut să ne pregătim în ceea ce priveşte extinderea secţiilor de terapie intensivă, educaţia personalului care să poată să preia anumite sarcini, care era evident la un moment dat că vor trebui preluate, a explicat Wiener

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.