În weekend, la nivelul județului Arad, pompierii militari au gestionat 110 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 91 de solicitări.

Totodată, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 4 incendii, precum și în alte 13 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocarea persoanelor și a animalelor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, exerciții cu forțe și mijloace în teren și verificări ale concentrației de oxigen din secțiile ATI. 

Din totalul celor 4 incendii care au avut loc în ultimele trei zile, 3 intervenții au fost înregistrate la case sau anexe gospodărești și una pentru stingerea unor deșeuri menajere. 

De asemenea, în ultimele trei zile, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în urma producerii a două accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. 

O intervenție complexă a avut loc în cursul zilei de vineri, în orașul Sântana, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei persoane căzute într-un siloz pentru depozitarea cerealelor.

La sosirea echipajelor de intervenție și în urma recunoașterii efectuate de către acestea, victima, un bărbat, era căzut în interiorul celulei, de la o înălțime de aproximativ 14 metri, pe cereale. 

Bărbatul, conștient și cooperant, a fost evaluat medical la locul evenimentului și pregătit pentru evacuare. 

Pentru extragerea acestuia în siguranță, salvatorii au acționat cu ajutorul autospecialei de intervenție și salvare la înălțimi.

După aproximativ o oră de intervenție, salvatorii au extras în siguranță bărbatul din siloz, aceasta fiind preluat de către echipajul medical SMURD Terapie Intensivă Mobilă, care l-a transportat la spital pentru îngrijiri și investigații medicale suplimentare.

Sursa: Realitatea de Arad