Peste 20 de contrabandiști de țigări, reținuți de DIICOT după perchezițiile din București, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Timiș! Sute de autovehicule, terenuri și zeci de locuințe, sub sechestru

Peste 20 de persoane au fost reținute de procurorii DIICOT în urma celor 157 de percheziții domiciliare efectuate marți, în București și în județele Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Timiș, într-un dosar de constituire de grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani. Anchetatorii au confiscat aproape 1.400 de pachete de țigări, 3 arme de vânătoare, peste 300.000 lei , peste 100.000 de euro și circa 36.000 de dolari. 

 

 

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice, în baza ordonanțelor de delegare ale DIICOT – Structura Centrală, au pus în executare, marți, 13 iulie, 157 de mandate de percheziții domiciliare, în județele Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Timiș și în municipiul București, în urma cărora au fost audiate 76 de persoane și au fost ridicate 27.200 de țigarete, 3 arme de vânătoare, precum și 301.950 de lei, 101.015 euro și 35.880 de dolari, informează DIICOT într-un comunicat.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor și semiremorci, 357 de suprafețe de teren intravilane și extravilane, 50 de imobile (apartamente și case de locuit), dar și asupra acțiunilor sau părților sociale deținute la 18 societăți comerciale.

Astăzi, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a 23 de persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani.

În cursul zilei de astăzi, cele 23 de persoane reținute vor fi prezentate Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

 

Documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie (HMRC), din Ungaria (NTCA), din Franța și Germania, precum și cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor – Direcția Supraveghere și Control Vamal și Direcția Regională a Vămilor Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, Biroul Operațiuni Speciale Cluj, Biroul Operațiuni Speciale Timișoara și Biroul Operațiuni Speciale Oradea.

La activități au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenției a Jandarmeriei Române, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureș.

De asemenea, au fost angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București, Ploiești, Pitești, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca și SCCO Gorj și Caraș-Severin.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.