Peste 70 de angajați ai Penitenciarului Arad s-ar fi pensionat chiar la 40 de ani, dând mită unui medic de la Spitalul Militar Timișoara. „Invenția” medicului, prin care era greu de contestat diagnosticul fictiv

0
2

Peste 70 de angajați ai Penitenciarului Arad, cu vârste cuprinse între 40 ar fi fost pensonați ilegal dupăce ar fi dat mită șefului Secției Medicină Internă de la Spitalul Clinic Militar de Urgență Timișoara, a anunțat, joi, Direcția Națională Anticorupție Timișoara.

Medicul EUGEN SILVIU POŞIAR a fost reținut și va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Conform anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2016, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală, pensia fiind aproximativ egală cu venitul salarial.

Concret, în schimbul unor sume de bani, persoanele doritoare să se pensioneze în această modalitate apelau la medicul Poşiar Eugen Silviu.

Dacă medicul nu identifica afecţiuni de sănătate care să justifice pensionarea, proceda la stabilirea unui diagnostic nereal, afecţiuni grave cardiace sau pulmonare despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante.

Apoi, medicul acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile și în cele din urmă întocmea actele necesare programării în faţa comisiei de specialitate. Ulterior, în baza documentelor puse la dispoziţie, membrii comisiei declarau persoanele respective ‘apt limitat’, aspect care le permitea acestora să iasă la pensie.

Cele mai recente sume de bani au fost primite de la 2 persoane, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, când medicul a primit de 1.400 de euro şi 2.000 lei. De asemenea, a mai pretins de la alte două persoane sume neprecizate de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă Timişoara să decidă clasarea acestora din motive medicale.