Polițist de frontieră din cadrul ITPF Oradea, găsit de ANI cu avere nejustificată de aproape 100.000 lei! Au fost sesizați procurorii

Un polițist de frontieră din cadrul ITPF Oradea are probleme serioase, după ce Agenția Națională de Integritate a descoperit o diferentă de aproape 100.000 lei între averea dobândită și veniturile realizate, fiind sesizați totodată și procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, dar și Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel  Timișoara.

 
 
 
Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 99.104 liei între averea dobândită și veniturile realizate de către polițistul de frontieră Bărdan  Sorin – agent operativ în cadrul PTF Nădlac, în perioada supusă evaluării, se arată într-un comunicat al instituției.
 
Drept urmare, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel  Timișoara, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către BĂRDAN SORIN.

„De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Bărdan Sorin a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat deținerea și respectiv înstrăinarea mai multor autoturisme în declarațiile de avere depuse în perioada supusă evaluării”, mai precizează ANI în comunicat.

Sursa: Realitatea de Bihor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.