Poliţiştii arădeni au dispus realizarea unei expertize cu privire la balustrada pe lângă care un copil de un an şi patru luni ar fi căzut de la etajul II, în interiorul unui mall din municipiu, fiind internat în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean Timişoara, la Terapie Intensivă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Lidia Cercega, a declarat joi, pentru AGERPRES, că cercetările au loc sub supravegherea unui procuror, pentru vătămare corporală din culpă. Dosarul este în continuare la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, care în aceste zile audiază martori şi reprezentanţi ai centrului comercial.

Biroul de presă al IPJ Arad a transmis, la solicitarea AGERPRES, că în acest caz s-a dispus realizarea unei expertize, de către specialişti, pentru a se stabili „dacă au fost respectate condiţiile de securitate” cu privire la modul în care a fost instalată balustrada pe lângă care ar fi căzut copilul, conform martorilor accidentului.

„Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la toate cauzele care au condus la tragicul eveniment”, au adăugat reprezentanţii IPJ.

Accidentul a avut loc sâmbătă seară. Martorii declaraseră că micuţul era însoţit de familie, dar la un moment dat s-a strecurat pe lângă o balustradă şi a căzut de la înălţime la parterul mall-ului.

„Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că, într-un centru comercial din municipiul Arad, o persoană ar fi căzut de la etajul II. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii şi un echipaj SMURD, care au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba despre un minor de un un an şi aproximativ patru luni, care ar fi căzut de la etajul II din interiorul centrului comercial, unde se afla împreună cu mama sa. Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis IPJ Arad duminică dimineaţă.

Iniţial, victima a fost transportată în stare de comă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, însă de acolo a fost transferată la Timişoara.

foto: glsa.ro

Sursa: Realitatea de Arad