Pompierii din Arad, spectacol impresionant în aer, pe uscat şi pe apă

Pompierii din Arad au făcut spectacol grandios, marţi, în centrul oraşului, unde au organizat, în premieră, o defilare nu doar pe uscat, ci şi pe apă.

Circa 200 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au participat la defilare, ocazie cu care a fost etalată cea mai nouă tehnică de intervenţie…. de maşinile de stingere a incediile sau de descarcere ori autoşenilata care au defilat pe bulevardul central, la 8 bărci cu care s-a defilat pe râul Mureş. Din bărci, drapelul româneasc a fost creat cu fum colorat, iar un deltaplan a survolat deasupra celor prezenţi.

Copiii au fost cei mai impresionaţi.

„Bărcile şi avioanele. Cel mai mult mi-au plăcut bărcile pentru că sunt rapide. Şi de pompieri îmi plac pentru că stig focul”, a declarat un băieţel.

La ceremonial au fost prezente oficialități locale, printre care președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și prefectul Aradului, Florentina Horgea.

„Eu am văzut avioane, bărci şi fanfara. Cel mai mult mi-a plăcut fanfara pentru că cântă. Îmi place de pompieri, da, pentru că salvează vieţi când sting focul”, a declarat o fetiţă.

„Mi-a plăcut tot, încă de la început cu intonarea imnului naţional de către pompierii de la ISU, mi-a plăcut defilarea exemplară, atât cu personal, cât şi cu tehnică. Mi-a plăcut foarte mult şi exerciţiul cu bărcile pe Mureş din care se vede foarte clar tricolorul României, de asemenea, expoziţia din Parcul Eminescu este fabuloasă. Vreau ca să transmit felicitări şi putere de muncă pompierilor noştri din Arad”, a declarat prefectul Aradului, Florentina Horgea.

A fost cea mai mare defilare a pompierilor din Arad.

„Până în acest moment a fost cea mai mare defilare având în vedere efectivele participante. Este vorba de 11 plutoane şi un număr de 16 mijloace tehnice din dotare. Ce am prezentat publicului… toată tehnica de intervenţie pe tipuri de risc pe care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a achiziţionat-o în perioada anilor 2016 până în acest moment. În premieră am organizat, şi dori ca să desfăşurăm, o defilare cu ambarcaţiunile din dotare”, a declarat comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, lt.col. Cristian Gârbău.

Ceremonia a avut loc pentru a marca mai multe evenimente din viaţa salvatorilor: Ziua Pompierilor din România, celebrată pe data de 13 septembrie, când se comemorează cei 170 de ani de la Bătălia de la Dealul Spirii, dar şi 50 de ani de la înfiinţarea grupurilor de pompieri în România şi 10 ani de SMURD la Arad.