Școala a început de mai bine de o săptămână, dar copiii nu beneficiază încă de lapte, corn și măr, din programul guvernamental „Laptele și cornul”. Mai mult, nici copiii din școlile incluse in programul „Masa caldă” nu primesc de mâncare la școală.

Ca în fiecare an, s-a întârziat emiterea normelor metodolgice de aplicare a acestor programe. Pentru programul „Masa caldă”, normele metodologice nu au apărut nici in acest moment, spune primarul Aradului, Călin Bibarț.

“Așteptăm normele de la Ministerul Educației. Noi suntem pregătiți, anul acesta sunt patru școli, circa 1.500 de copii beneficiari. E nevoie de o ședință de consiliu și imediat după aceea putem să servim asa caldă în școli. Din punctul nostru de vedere, a cantinei municipale, suntem pregătiți, doar prin canina municipală, nu e cazul să mai organizăm licitații sau alte proceduri complicate. Avem cantina noastră, avem personal pregătit, avem dotările necesare, prin urmare, așteptăm doar normele de aplicare pentru a nu greși și, evident, apoi propunerea către hotărârea de consiliu și poftă bună”, spune Călin Bibarț, conform radiotimisoara.ro

Pentru lapte, corn și măr, Consiliul Județean Arad a semnat un acord cadru, valabil până în 2023. În ședința de luna trecută, s-a aprobat furnizarea produselor, ținând cont de faptul că la nivel de Guvern suma alocată pentru aceste produse a crescut. Hotărârea de Guvern a fost emisă abia in data de 10 august si abia apoi Consiliul Județean a putut demara procedura de licitații. După această etapă, se va semna în cel mai scurt timp contractul pentru furnizarea produselor.

Sursa: Realitatea de Arad