Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în cursa pentru alegerile europarlamentare

Este oficial. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, s-a înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare. În plan politic, Gheorghe Falcă este președintele PNL Arad, după ce a condus PDL Arad.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că la încheierea procesului de depunere a candidaturilor 49 de liberali şi-au depus candidatura pentru a figura pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare.

Pe listă se află primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, pe listă se mai află primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, dar și lideri centrali, cum ar fi Crin Antonescu, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Siegfried Mureşan, Daniel Buda, Dan Motreanu, Marian-Jean Marinescu sau Cristian Buşoi.

Cu toții vor intra într-un proces de evaluare pe baza unor criterii.

Aradul a mai avut un europarlamentar, pe vremea PDL, în persoana fostului președinte al Consiliului Județean Arad, Iosif Matula.

Gheorghe Falcă a fost vicepreședintele Consiliului Județean Arad, iar în iunie 2016, a câştigat, cu 46,12 la sută din voturi, cel de-al patrulea mandat consecutiv de primar, deţinând funcţia de primar din 2004 şi fiind cel mai longeviv primar al municipiului Arad după Revoluţia din 1989 şi al doilea de la 1900 încoace.