Prognoza meteo 27 mai. Instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea estică a țării

Vremea se strică la începutul săptămânii. Până miercuri, 29 mai, se anunță ploi însemnate cantitativ și, local, furtuni, în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și estul Transilvaniei, iar pe spații mai restrânse și în restul teritoriului.

Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate și averse în Dobrogea și Moldova, unde vor fi însemnate cantitativ (peste 15…25 l/mp), local la munte, pe suprafețe mici în Transilvania și Muntenia și izolat în celelalte regiuni. Pe alocuri vor fi descărcări electrice și condiții de grindină. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua, viteze în general între 45 și 60 km/h, în centru, sud-est și zonele montane, iar cu totul trecător și la intensități mai mici și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 29 de grade.

În București, temperaturile vor fi mai scăzute decât în ziua anterioară. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab. Vântul va avea unele intensificări ziua, dar va sufla slab și moderat pe parcursul nopții. Maxima va fi în jurul a 23 de grade.

La munte, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și local se vor semnala averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua (viteze în general între 45 și 60 km/h), dar și de scurtă durată asociate averselor.

La mare, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în prima parte zilei (rafale în general de 40 -55 km/h) dar și în timpul averselor. 

Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară, se vor încadra între 17 și 20 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 18…19 grade. 

 

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.