Prognoza meteo 30 mai. Informare meteo de furtuni violente și grindină

Astăzi, vremea va fi în general instabilă. Vor fi averse și descărcări electrice în zonele de munte, în Maramureş, Transilvania, local în Crişana, Muntenia, Moldova şi Dobrogea şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã în general de 15…20 l/mp. 

Probabilitatea pentru căderi de grindină va fi mai ridicată în centru și sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 18 şi 27 de grade. 

În București, vremea se va încălzi ușor față de zilele precedente. După-amiaza și seara, vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade.

La munte, vremea va fi instabilă si răcoroasă. Vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Izolat vor fi căderi de grindină. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă.

La mare, vremea va fi în general instabilă, relativ normală termic. Trecător vor fi averse, descãrcãri electrice și conditți de grindină. Se vor înregistra cantiăți de apă în general de 15…20 l/mp. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 19…20 de grade.

ANM a emis o informare meteo de vreme extremă valabilă pentru toată țara

În intervalul 29 mai, ora 10:00 – 30 mai, ora 20:00, va ploua în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp.

Până la ora 9:00 este în vigoare și un cod galben de ceață emis de ANM pentru județele Bacău, Iași, Vaslui, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

 

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.