Judecătoria Gherla a motivat sentinţa prin care Carmen Şatran, studenta condamnată la 19 ani şi 8 luni de închisoare pentru crima din căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, a fost pusă în libertate înainte de termen. Sentinţa scoate la iveală mărturia tinerei din proces.

Judecătorul care a dispus eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran (fostă Bejan) şi-a motivate decizia arătând că fosta studentă „nu a fost sancţionată disciplinar, a participat la muncă şi s-a achitat de sarcinile primite”.

„A avut o comportare regulamentară şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. A fost receptivă la activităţile cultural-educative, participând la 334 de programe sau activităţi şi s-a încadrat în program. Pentru rezultate bune a fost recompensată de 68 de ori. Faţă de personalul din penitenciar şi faţǎ de colegi a manifestat respect”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Gherla.

În procesul de eliberare condiţionată, condamnata i-a cerut judecătorului să aibă în vedere că pe toată perioada celor peste 12 ani de detenţie „a avut un comportament exemplar, a participat activ la toate programele posibile şi a muncit toată perioada pedepsei la diferite puncte de lucru atât în interiorul cât şi în exteriorul penitenciarului iar în perioada de amânare a avut un comportament exemplar şi a muncit în exteriorul penitenciarului”. De asemenea, Carmen Şatran a cerut să i se acorde „şansa de a arăta şi demonstra tuturor că s-a îndreptat şi că doreşte să o ia de la început şi că se poate integra cu brio în societate”.