Propagandiștii ruși, ȘTIRI FALSE cu proteste anti-NATO în România: cum s-a folosit Moscova de declarațiile Dianei Șoșoacă

Propagandiștii ruși scriu pe Twitter că românii ar protesta față de desfășurarea de trupe NATO pe teritoriul țării noastre. Informațiile false sunt însoțite și de imagini de la proteste mai vechi din Piața Victoriei. Mai mult, rușii se folosesc și de un clip al senatoarei Diana Șoșoacă în care aceasta se revoltă împotriva desfășurării de trupe NATO pe teritoriul României. 

Videoclipurile postate pe rețelele sociale au stârnit un val de reacții. Un internaut care crede că totul este real a scris că românii prostează des, dar nu a văzut niciodată atâta amărăciune. Internautul este convins de faptul că oamenii sunt împotriva transferului de trupe NATO, după cum se arată în mesajul postat. În clipul video apar imagini de la un protest din București în care se aude cum oamenii strigă „Libertate!”.

„Românii nu vor să devină carne de tun pentru NATO”, au mai scris propagandiștii ruși. Aceștia au mai găsit o metodă prin care să fie credibili. Distribuie un clip video al senatoarei Diana Șoșoacă, în care transmite mesaje anti NATO.

„Tara asta nu este a voastra, ci a noastra, a poporului si noi hotaram PENTRU CEEA ce se intampla. Nu permitem niciunei divizii sa escaladeze conflictul care nu e intre Rusia si NATO, e intre Rusia si Ucraina. Nu e nici problema Romaniei, nici a NATO, nicii a UE”, ar afirma Diana Șoșoacă.

Moscova a venit recent cu noi amenințări, de data aceasta fiind invocată și România. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a susținut că desfășurarea forțelor americane în țara noastră ar crește pericolul pentru Rusia, iar Moscova îl va lua în considerare atunci când își va asigura propria securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.