Transportatorii de marfă au protestat, astăzi, pe mai multe drumuri circulate din Arad, Deva Oradea și Timișoara faţă de ceea ce ei numesc „hărţuirea” autorităţilor fiscale.

 
La Arad, peste 300 de camioane cu bennere pe care scria STOP ABUZ ANAF au mers în coloane care s-au îmtins pe mai mulți km. Protestul a avut loc pe șoseaua de centură nord-vest a municipiului parte din DN7, care leagă DN7 de autostrada ce merge către punctul de trecere a frontirei Nădlac 2, un drum extrem de circulat.
 
Camioanele au mers cu 5 cel mult 10 km la oră, ceea ce a îngreunat mult circulația, mai ales că la ora la care a început protestul zeci de autobuze transportă muncitori la fabricile din zonă. 
 
Vicepreședintele Asociației Patronale a Transporatorilor Europa 2002, Dorin Pop, spune că se dorește impozitarea diurnei de deplasare a transportatorilor, ceea ce nemulțumește oamenii.
 

O altă revendicare o reprezintă eliminarea tratamentului fiscal discriminatoriu de care beneficiază angajaţii la stat faţă de privaţi. Mai exact, bugetarii pot deconta, fără documente, 230 de lei pe noapte pentru cheltuieli de cazare.

Transportatorii de marfă se plâng și de intenţia actualului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de a introduce vinieta pe kilometru.

 
 

Sursa: Realitatea de Arad