Protest la Arad la o lună de la incidentele din 10 august de la Bucureşti. Se cer rezultatele cercetărilor. Ce spun oamenii

Circa 30 de persoane au protestat, luni seara, pe platoul din faţa Palatului Administrativ din centrul municipiului Arad faţă de guvernul PSD-ALDE condus decătre premierul Viorica Dăncilă şi faţă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a marca o lună de la violeneţe care au avut loc la protestul diasporei de la Bucureşti.

 

În textul publicat pe facebook, organizatorii au menţionat că „la o lună de la intervenția brutală a forțelor de ordine asupra populației pașnice”, au aceeași cerere: „Demisia întregului Guvern și a lui Liviu Dragnea”

„Nu uităm că au fost gazați peste 100000 de oameni, inclusiv femei, copii și vârstnici. Vrem pedepsirea celor vinovați!”, se mai arată în mesajul publicat pe grupul Aradul Civic.

„Am ieşit să protesez pentru că m-a înfuriat Liviu Dragnea”

„Astăzi protestăm din solodaritate faţă de prietenii şi cunoscuţii noştri pe care, în data de 10 august, i-au gazat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Am dori ca să vedem deja un rezultat al acelor cercetări care au demarat încă din a 2a zi. Peste 400 de victime din partea cetăţenilor paşnici. Este o chestiune pe care noi nu putem să o înţelegem din ce cauză nu au putut până acum să dea un răspuns, cine sunt cei vinovaţi pentru această brutalitate. Este ceva ciudat, după câte vedem ministrul Carmen Dan a secretizat toate acele informaţii care ţin de aceste evenimente care s-au petrecut în seara de 10 august, dar sperăm în urma cercetărilor şi a plângerilor penale depuse. sunt peste 700 de plângeri penale, să se găsească acei vinovaţi pe care deocamdată, această secretizare a documentelor, nu o permite. Este neclar dacă este muşamalizare sau rea voinţă sau a acelor oameni care poate au făcut cu mult mai mult decât ne închipuim noi în a reprima un protest paşnic. Nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat, nu trebuie să lăsam ca lucrurile să dispară pur şi simplu”, a declarat un bărbat.

„Am ieşit ca să protestez pentru că m-a înfuriat Liviu Dragnea pentru că a spus că a fost lovitură de stat acum lună. Şi nu a fost, din păcate pentru el. Până la urmă se va şti cine e vinovat pentru ce s-a întâmplat, ei ştiu, şi acum nu mai ştiu pe unde să-şi scoată cămaşa, că dacă o să recunoscă o să li se întâmple lucruri care nu le-ar vrea să li se întâmple”, a declarat o femeie.

„A fost o încercare de a da o lovitură militarizată la ordinul lui Dragnea şi Tăriceanu (…) a fost un scenariu pregătit timp de aproape o lună şi jumătate, (…) ca în data de 11 august Dragnea să aibă motiv să-l aresteze pe domnul preşedinte ( Klaus Iohannis-n.r) pentru că legille lor nu vor trece cât timp domnul preşedinte este în fruntea ţării. Eu cred că sfârşitul lui Dragnea este foarte aproape”, a declarat un bărbat care a participat la protestul de la Bucureşti din data de 10 august şi a fost gazat.

„Momentan comemorăm o lună de la manifestarea brutale ale forţelor de ordine din data de 10 august. Cerinţele au rămas aceleaşi: demisia Guvernului şi, mai mult, între timp s-au mai adăugat şi altele noi: trebuie cercetaţi şi pedepsiţi cei vinovaţi pentru ce s-a întâmplat 10 august”, a declarat un alt bărbat.

Protestul, care a fost supravegherat decătre jandarmi, s-a încheiat fără incidente. în jurulei orei 20.30.